Uitleg diverse massages

Honing Bindweefsel Massage

Deze krachtige massage met honing werkt door tot in het bindweefsel, restaureert de elasticiteit en is zeer goed inzetbaar bij gewichtsbeheersing en figuurcorrectie. Het versnelt het herstel van de spiertonus. Diepzittende gif- & afvalstoffen en stofwisselingsslakken worden losgeweekt en afgevoerd. De honing stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam, ook verbeterd de bloedcirculatie en zuurstofopname in de weefsels onder de huid en de spieren. De honing heeft en positieve invloed op het hele zenuwstelsel en verbeterd de warmteregulatie van de huid. 

Deze massage wordt aanbevolen bij cellulite, waarbij verstoorde onderhuidse bindweefsel door een opeenstapeling van vet en vocht de huid er bobbelig uit is gaan zien; het zgn ‘matrasfenomeen’. De verstoring kan veroorzaakt worden door factoren zoals stress, erfelijkheid, te weinig lichaamsbeweging, leeftijd en voeding.

Er zijn verschillende stadia bij cellulite: 

0  de huid is glad, ook als men de huid tussen duim en wijsvinger knijpt.

1  de huid is glad, maar bij het samenknijpen van de huid gaat deze eruit zien als een sinaasappelschil.

2  het ‘matrasfenomeen’ is zichtbaar tijdens het staan.

3  het ‘matrasfenomeen’ is zichtbaar zowel tijdens het staan als bij zitten en liggen.

Stadium 2 en 3 komen vaker voor bij vollere vrouwen, vrouwen ouder dan 35 jaar en vrouwen in en na de overgang. Hierbij zijn lichaamsbehandelingen aanbevolen van honing bindweefsel massage, honingpakking en eventueel met hotstones! Lichaamsbehandelingen kunnen stadium 1 en 2 de cellulite sterk doen verminderen. Er wordt 20 á 25 behandelingen 1x per week aangeraden. Lichaamsbehandelingen bij stadium 3 zijn een goede ondersteuning, waardoor de cellulite verminderd kan worden. Hierbij worden 20 á 25 behandelingen 2x per week om de 3 dagen aangeraden. De huid kan tijdens de behandeling gevoelig worden.

Hydromed Massage

Revolutionaire massagemethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale (warm)watermatras.

Voordelen

 • door de warmte van het matras ontspant het zenuwsysteem zich door vaso/lymfatische dilatatie, terwijl de wervelkolom in een optimale, natuurlijke positie ligt.
 • U  ligt warm, waardoor u sneller kunt ontspannen.
 • Omdraaien tijdens de massage is niet meer nodig, de gehele behandeling vindt plaats in rugligging.
 •  Door optimale ondersteuning van de wervelkolom ligt u in een comfortabele positie, zodat bij b.v. ernstige rugklachten ook ontspanning          optreedt.
 • De oliën waarmee u gemasseerd wordt, worden beter door de huid opgenomen.

Cupping Massage

Cupping is een traditionele Chinese massagevorm waarbij er gebruik gemaakt worst van plastic cups. Deze cups worden met behulp van een pomp vacuüm getrokken op de huid, waardoor de doorbloeding van de huid en de spieren wordt bevorderd. Het lichaam wordt zo ontdaan van afvalstoffen. 

Vetophopingen en verklevingen worden losgemaakt en het vacuüm onder de cup trekt de afvalstoffen uit de spieren en weefsels. Het effect van de massage is te vergelijken met een bindweefselmassage en werkt zeer ontspannend en zorgt voor een betere doorbloeding.

Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastisch vezels gestimuleerd. Collageen geven stevigheid en elastisch vezels veerkracht en soepelheid aan de huid.

Voordelen  

 • stimuleert het ontgiftingsproces van het lichaam
 • stimuleert de bloedcirculatie 
 • afvoer van afvalstoffen in het bloed, spieren , bindweefsel en de huid
 • sneller spierherstel
 • verlaging spierspanning 
 • vermindering van verklevingen, striae, littekenweefsel en rimpels
 • verstevigd de huid
 • helpt cellulite en vetophopingen te verminderen